myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

CORONAVIRUS. Marcel Vela, Bogdan Despescu și Raed Arafat, declarații la sediul MAI. „Sunt măsuri dure. Poate cele mai dure pe care le-a avut România ultimilor 30 ani”

  • Apreciez !Nu-mi place !-3
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Marcel Vela:

- Sunt măsuri dure. Poate cele mai dure pe care le-a avut România ultimilor 30 ani. 

- Este dureros momentul prin care trecem. E greu să ți se îngrădească unele drepturi și ca libertatea să depindă de o declarație. 

- Vă asigur că măsurile dispuse se vor ridica sau relaxa când vom fi convinși că s-a diminuat răspândirea virusului

- Suntem în prima linie, suntem la datorie și va suntem alături prin tot ceea ce facem

- Mulțumesc angajaților MAI, din Miniserul Sănătății și MApN pentru eforturile susținute, dar și celor rdagi lor

- Trebuie să dăm dovadă de solidaritate și aprecierea semenilor, să respecătm legile și măsurile luate

- Tricolorul, imnul național și dragostea față de viitor au fost gândurile ânaintașilor noștri

- Ne aflăm în fața unui examen greu, pe o perioadă necunoscută

- Vă prezint modificările aduse prin Ordonanța Militară 4, pe care am suspus-o azi aprobării. Ordonanța a fost evaluată în Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență

- Sunt câteva domenii la care am intervenit, unele noi pe care le-am abordat, și unele zone îmbunătățite

- Am clarificat cu privire la circulația persoanelor peste 65 de ani un interval orar în care pot să își rezlve și probleme de natură medicală (tratamente oncologice planificate, dializă), deplasare care se poate face cu mijlace de transport proprii, ale familie, toate făcându-se în intervalul orar normal, pe întraga perioadă a zilei. Am permis deplasarea în afara locuinței a persoanelor peste 65 de ani și în intervalul orar 20-21 pentru a asigura nevoille animalelor domestice sau de companie. Pentru ieșirile în acest scop nu e nevoie de declarație pe proprie răspundere. Tot pentru cei peste 65 de ani am clarificat condițiile în care pot fi sprijiniți de operatorii economici care desfășoară activități comerciale aprobate, astfel încât în intervalul 11-13 să faciliteze cu prioritate accesul persoanelor de peste 65 de ani în aceste spații.

- Pentru cei care nu respectă condițiile de carantinare și izolare: am stabilit că cei care sunt în izolare la domiciliu, dacă încalcă regulile izolării, intră direct în carantină și obligatoriu vor suporta toate cheltuielile. Cei care nu respectă carantinarea vor intra încă 14 zile în carantină din momentul depistării, suportând și ei toate cheltuielile aferente carantinării.

- Am stabilit că șoferii care intră în țară cu auto peste 2,4 tone au trei opțiuni pentru a se proteja. Fie angajatorul le asigură un loc în care să se izoleze între curse, fie declară că se izolează la domiciul, fie autoritățile locale pun la dispoziție spații de carantinare la cerere pentru a asigura protecția familiei șoferilor, cu plata aferentă cazării în aceste spații hoteliere. Având în vedere că și familiile piloților pot fi afectate de riscul unei îmbolnăviri, aceleași condiții le aplicăm și piloților și personalului navigant de aeronave. 

- Un articol va clarifica sistemul energetic național, vital pentru funcționarea statului. Am instituit pentru o perioadă stabilită de angajator măsuri de izolare preventivă la locul de muncă sau locuri special desemnate pentru personalul esențial, inclusiv cei din zona de extracție, producție și procesare.

- Pentru a proteja cetățenii care locuiesc în blocuri, am stabilit în articolul 8 ca autoritățile locale, începând din 31 martie, vor monta dispozitive dezinfectante pe scara blocului și vor face dezinfecții periodice.

- Pentru a ajuta personalul sanitar am stabilit că ministerele cu rețea sanitară proprie și autroritățile locale cu spitale proprii vor asigura la cerere spații hoteliere pentru repaos pentru cadrele medicale. Măsura intră în vigoare pe 31 martie.

- Odată cu publicarea acestei ordonanțe în Monitorul Oficial, în perioada stării de urgență, prețurile la gaze, apă, salubritate, carburanți, energie termică și electrică nu pot fi majorate peste nivelul de azi. Prețurile pot foar să scadă, în funcție de cerere sau ofertă.

- Pentru a veni în sprijinul media, mesajele de utilitate publică pot fi mediatizate și se adaugă spațiului dedicat publicității aprobat de CNA, pentru a nu afecta resursele financiare ale media. 

- Am autorizat Centrul de Cercetări Științifică Medicală și alte centre medicale pentru a aviza și autoriza materiale, echipamente necesrae pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului.

- Accesul navelor în porturi și inspectarea se vor desfășura fără restricții. E interzis accesul piloților la bordul navelor sosite din zone de risc dacă nu dispun de echipamentul de protecție.

- Interdicția privind circulația persoanelor în grup mai mare de 3 se aplică exclusiv circulației pietonale.  Este o clarificare față de Ordonanța Militară nr. 3.

 

Bogdan Despescu: 

- Din 22 februarie, structurile MAI au pus în aplicare măsuri pentru trierea cetățenilor la graniță. Au fost verificate circa 270.000 persoane care au intrat în țară. S-au dispus măsurile necesare funcție de starea de sănătate și zona de unde au venit. Listele au fost transmise către toate autoritățile locale și inspectoratele pentru situații de urgență.

- Peste 228.000 sunt cetățeni români și 15.000 bulgari, direcționați spre țara lor. Circa 57.000 sunt persoane care au călătorit în Italia, din care 50.000 români.

- După suspendarea zborurilor, numărul persoanelor care au intrat a scăzut semnificativ. Ieri au intrat 12.300 cetățeni români și 5.300 cetățeni străini. Au fost verificați și triați pentru evitarea riscurilor.

- Polițiștii au depistat 33.000 persoane care nu au respectat restricționarea circulației. S-au dispus amenzi de circa 46 milioane lei. Au fost întocmite peste 200 de dosare penale pentru zădărnicirea acțiunilor de combatere a bolilor.

- În ultimele 24 de ore, au acționat peste 27.000 angajați ai MAI și circa 3.200 de la Poliția locală, alături de 900 militari de la Apărare. S-au identificat peste 800 persoane care nu au respectat izolarea sau carantinarea.

- Amenzile pentru cine nu respectă ordonanțele militare minim 2.000. Pentru persoanele juridice între 10.000 și 70.000 de lei. Se pot aplica și alte sancțiuni: confiscare bunuri, interzicere acces la respectivele bunuri, suspendarea temporară a activității, suspendarea unor lucrări.

 

Marcel Vela:

- Trebuie să privim lupta împotriva virusului drept o provocare pentru noi toți. Fac apel la rațiunea și disciplina fiecăruia dintre noi pentru a putea avea în cel mai scurt timp rezultate. Lucrurile vor evolua favorabil doar dacă facem ceea ce trebuie, ce este permis și doar dacă vom conștientiza că starea de fapt e extrem de serioasă. Vom depăși cu bine doar dacă realizăm că e o sarcină care revine fiecăruia dintre noi, fără excepție. Cu siguranță vom învinge și vom salva multe vieți dacă respectăm toate sfaturile, toate indicațiile și toate măsurile anunțate de cei abilitați să gestioneze criza.

 

 

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, și secretarii de stat, Bogdan Despescu și Raed Arafat, vor susține o declarație de presă, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, începând cu ora 21.00, după cum a anunțat Grupul pentru Comunicare Strategică.

Cel mai probabil se vor anunța noile măsuri care vor intra în vigoare după ce se va ajunge la scenariul 4 în care vom fi în momentul în care se vor înregistra peste 2.000 de cazuri.

În acest moment, în România sunt 1.760 cazuri confirmate oficial.

CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS ROMÂNIA. Intrăm în SCENARIUL 4! NOI MĂSURI?!

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
-3 #1 Barbu Gh. 29-03-2020 20:02
Alte "ordonanțe"??? Acum nu mai sunt "de urgenta", sunt "militare". PARCA AM FI ÎN RĂZBOI! Ne-ar fi invadat mujicii și noi nu știm.
RETARDAȚILOR, LUAȚI MĂSURI CUM TREBUIE, CRETINILOR, NU VA JUCAȚI DE-A ARMATA!!!
Citat | Raportează către un administrator
gabi1122
+1 #2 gabi1122 29-03-2020 22:05
Din nou, faci pe "expertul" romanas. Fiind in Stare de Urgenta, toate directivele si ordonantele sunt date in cadrul unor Ordonante Militare. Tot pe timpul starii de urgenta, totul este subordonat MAI, deci Vela devine al doilea om din stat, dupa presedinte.

Inceteaza sa iti mai dai aere de expert, ca te faci de ras. Sau macar informeaza-te inainte...
Citat | Raportează către un administrator
Raoke Kaka
-2 #3 Raoke Kaka 29-03-2020 22:38
Citez pe gabi1122:
Din nou, faci pe "expertul" romanas. Fiind in Stare de Urgenta, toate directivele si ordonantele sunt date in cadrul unor Ordonante Militare. Tot pe timpul starii de urgenta, totul este subordonat MAI, deci Vela devine al doilea om din stat, dupa presedinte.

Inceteaza sa iti mai dai aere de expert, ca te faci de ras. Sau macar informeaza-te inainte...


Retardel, n-ai crăpat? De unde apar ăștia ca tine?
În „stare de urgență” se dau „ordonanțe de urgență”. Dar cum rrrumânașii, hoți, proști și ticăloși de la „Mama natură”, au demonetizat noțiunea, au trecut la următoarea etapă. În stare de război, vițeluș, ce s-ar mai da atunci!? Zi, hăndele!?
Citat | Raportează către un administrator
gabi1122
+2 #4 gabi1122 29-03-2020 22:55
Vezi, ai aparut sa iti dovedesti, inca o data, ca IQ tau este limitat. De altfel, se observa si din limbajul adecvat, limbaj al celor cu maxim 8-10 clase.
Un pic daca ai fi citit legea, ai fi aflat ca "Starea de Urgenta" este data printr-o "Ordonanta de Urgenta" cu anumite precizari. Dupa ce intra in efect, restul indicatiilor si hotararilor se dau in cadrul unei "Ordonante Militare", ca e data de MAI, nu de intreg guvernul, ca sa fie OUG.
Citat | Raportează către un administrator
Barbu Gh.
-3 #5 Barbu Gh. 29-03-2020 23:07
Citez pe gabi1122:
Vezi, ai aparut sa iti dovedesti, inca o data, ca IQ tau este limitat. De altfel, se observa si din limbajul adecvat, limbaj al celor cu maxim 8-10 clase.
Un pic daca ai fi citit legea, ai fi aflat ca "Starea de Urgenta" este data printr-o "Ordonanta de Urgenta" cu anumite precizari. Dupa ce intra in efect, restul indicatiilor si hotararilor se dau in cadrul unei "Ordonante Militare", ca e data de MAI, nu de intreg guvernul, ca sa fie OUG.


Handicapatul taichii, citește tu ce le fată mintea ălora. Eu fac referire la logică. Este un domeniu de S.F. pentru alde tine și întreaga ta spiță.
Citat | Raportează către un administrator
gabi1122
-1 #6 gabi1122 29-03-2020 23:14
Exact ce spuneam mai devreme, nu poti cere mai mult cuiva de unde nu iti poate da. Limbajul si stilul de exprimare explica multe.
Prost am fost eu ca am incercat sa ma cobor la nivelul vostru. Numai bine!
Citat | Raportează către un administrator
Raoke Kaka
0 #7 Raoke Kaka 29-03-2020 23:26
Citez pe gabi1122:
Exact ce spuneam mai devreme, nu poti cere mai mult cuiva de unde nu iti poate da. Limbajul si stilul de exprimare explica multe.
Prost am fost eu ca am incercat sa ma cobor la nivelul vostru. Numai bine!
Citez pe gabi1122:
Exact ce spuneam mai devreme, nu poti cere mai mult cuiva de unde nu iti poate da. Limbajul si stilul de exprimare explica multe.
Prost am fost eu ca am incercat sa ma cobor la nivelul vostru. Numai bine!


Bine că recunoști, faraoane. De votanți ca tine are nevoie unul ca Scripcaru. Sau Dunca. Așa-i, bugetărel!? Că sigur ești un mândru atârnător la buget.
Numa' bine.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Ma, 04 Aug 2020
Euro   Euro   EUR   4.8341   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0976   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3537   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4795   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2473   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.0629   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4716   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   140.2600   Creștere
Anunturi MyTEX

Va reuşi Corona Braşov să promoveze în Liga 3?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter