myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Update BRAȘOV. Un medic de la Psihiatrie face dezvăluiri, acuzând că a fost demis nejustificat

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Medicul Simona Simion a transmis presei un document pe care l-a intitulat „luare de poziție”, prin care îl acuză pe managerul Spitalului de Psihiatrie și Neurologie, dr. Nicușor Bîgiu, că a demis-o nejustificat din funcția de coordonator al Secție de Psihiatrie Cronici Zărnești.
Redăm mai jos comunicatul dr. Simion și vom reveni cu punctul de vedere al managerului:

„Stimate doamne, stimați domni,
Ca urmare a materialului publicat de către dumneavoastră, doresc să vă transmit următoarea luare de poziție cu privire la informațiile, ce v-au fost comunicate de către managerul interimar al Spitalului de Neurologie și Psihiatrie Brașov, dr. Nicușor-Florin Bîgiu.
Astăzi, în data de 31 martie 2020, dl. dr. Bîgiu m-a contactat telefonic și mi-a comunicat că sunt demisă din funcția de medic coordonator al secției din Zărnești a Spitalului de Psihiatrie. Motivul, care mi-a fost sugerat, a fost numărul mare de demisii din această unitate.
Prin prezenta țin să precizez că o singură asistentă și-a înaintat demisia. Eu nu am înaintat un astfel de document și nici nu mi-am exprimat în alt mod intenția de a o face.
În scurtele informații, ce v-au fost transmise de către dl. manager, el precizează că Spitalul de Psihiatrie și Neurologie este pregătit să primească un număr de peste 160 de bolnavi de COVID-19.
Prin prezenta doresc să subliniez informațiile comunicate de către directorul medical al Spitalului de Neurologie și Psihiatrie, dr. Daniela Marinescu, publicate și de către dvs. Spitalul de Neurologie și Psihiatrie nu dispune de medici specializați în acest tip de afecțiune, dar și mai important, nu dispune de echipamentele necesare pentru acest tip de boală.
În plus, dacă verificați comunicatul Instituției Prefectului din data de 30 martie 2020, cu privire la distribuirea combinezoanelor și a celorlalte materiale de protecție către spitalele din Brașov, veți observa că NICI UN obiect aflat pe lista de inventar nu a fost alocat către Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov, despre care dl. manager interimar afirmă că ar fi pregătit pentru primirea pacienților afectați de COVID-19.
Cunoscându-mi părerea critică cu privire la lipsa de dotări esențiale, atât pentru protejarea personalului medical, cât și pentru tratarea pacienților, dl. manager interimar dr. Nicușor-Florin Bîgiu a înțeles să îmi solicite demisia și să dezinformeze presa cu privire la numărul de demisii din cadrul secției pe care o conduc.
În încheiere țin să precizez că, deși pandemia COVID-19 aduce cu sine o serie de necunoscute și un grad de risc încă greu de cuantificat, nici eu și nici colegii mei nu dorim să fugim de răspundere sau de datorie. Solicităm însă în mod explicit, ca personalului expus acestui tip de virus să i se pună la dispoziție dotările necesare, disponibile la acest moment. Prin echiparea corespunzătoare nu se salvează numai viețile personalului medical, ci se asigură și continuitatea îngrijirii pacienților și se limitează răspândirea bolii.
Solicit public domnului manager interimar informarea corectă a presei și susținerea adecvată a personalului, ce i se află în subordine, prin solicitarea de echipamente de protecție și prin dotarea adecvată a secțiilor de primire a urgențelor COVID-19.
Consider că o situație de criză, cum este aceasta, nu este momentul pentru plata unor polițe sau pentru dezinformarea publicului, ci, dimpotrivă, cere verticalitate și un simț al răspunderii ridicat.
Cu stimă,
Dr. Simona Simion”.

Citiți și:

COVID-19 BRAȘOV. Discordie și fără coronavirus la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie

BRAȘOV. Medicii de la Neuro nu vor ca spitalul să devină unitate COVID-19. Scrisoarea deschisă...

CORONAVIRUS BRAȘOV - ROMÂNIA. Ce se va întâmpla cu demisiile personalului medical?!...

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
deepawali

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Joi, 04 Mar 2021
Euro   Euro   EUR   4.8784   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0503   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6437   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.3880   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2302   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2009   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4943   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.7500   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Anunturi MyTEX

Va câştiga Corona Braşov în acest sezon Erste Liga la hochei pe gheaţă?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter