myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Update BRAȘOV. Făgărașul nu se lasă! Plângere în instanță pentru Spitalul Municipal – unitate COVID-19

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Municipiul Făgăraș și Spitalul Municipal au formulat o plângere prealabilă pentru excluderea unității „Dr. Aurel Tulbure” din lista spitalelor suport Covid-19”. Este cerută, astfel, revocarea în parte a dispozițiilor Ordinului ministrului Sănătății nr. 533/29.03.2020, anunță Primăria Făgăraș, pe pagina oficială de Facebook.
În zilele următoare, va fi depusă și o cerere de suspendare a acestui ordin, până la soluționarea plângerii prealabile formulate. Pentru susținerea plângerii au fost incluse toate argumentele prezentate atât public, cât și în Memoriul trimis săptămâna trecută.

„În urma declarației de ieri (nota red. – de miercuri), am concretizat motivele pentru care am făcut videoconferința de presă prin care am arătat de ce Spitalul Municipal Făgăraș nu poate fi inclus în Lista spitalelor suport pentru pacienții testați pozitiv cu COVID-19, într-o plângere prealabilă formulată în temeiul dispozițiilor art. 7 din Legea 544/2004, în contencios administrativ, de către Municipiul Făgăraș și Spitalul Municipal Făgăraș. Are ca obiect revocarea în parte a dispozițiilor Ordinului ministrului Sănătății nr. 533/29.03.2020, în sensul excluderii spitalului „Dr. Aurel Tulbure” din această listă.Vom depune, de asemenea, la Curtea de Apel București, în zilele următoare, o cerere de suspendare a acestui ordin, până la soluționarea plângerii prealabile formulate. Dăm, astfel, posibilitatea ministrului Sănătății să revină asupra deciziei. În susținerea plângerii noastre am inclus toate argumentele prezentate atât public, cât și în Memoriul adresat, în 24.03.2020, DSP Brașov, Prefectului județului și ministrului Sănătății. În sprijinul nostru sunt și declarațiile făcute ieri în spațiul public de către toți reprezentanții autorităților județene. Suntem încrezători că mesajul nostru de ieri a fost auzit și că cererea ne va fi admisă”, declară președintele CA al Spitalului Municipal Făgăraș, Mariana Câju.

Primarul Gheorghe Sucaciu precizează că Ordinul ministrului Sănătății nu este favorabil nici locuitorilor din Țara Făgărașului, nici celor din restul județului Brașov, având în vedere că nu există aparatura necesară pentru a trata persoane infectate cu Covid-19.

Am continuat procedura printr-o plângere prealabilă trimisă către Ministerul Sănătății pentru a scoate Spitalul Municipal Făgăraș din lista spitalelor suport. Așa cum spuneau și autoritățile județene, în urma consultărilor cu reprezentanții spitalelor din Brașov și cu specialiștii din Comisia de Coordonare Medicală COVID-19 din cadrul Comitetului Județean de Situații de Urgență, acest ordin nu este favorabil nici locuitorilor Țării Făgărașului și nici locuitorilor județului Brașov. Această decizie va crea, așa cum a și creat, o situație de nemulțumire și mai mult, din punctul de vedere tehnic, logistic și al tratamentului pacienților, nu poate fi pusă în aplicare. Am spus și ieri că ar trebui ca acest ordin să fie pus în aplicare de către persoane abilitate care să vină și să constate la fața locului că nu se pot face circuite la Centrul de dializă. Să vadă cu ce se confruntă spitalul din Făgăraș, că nu are aparatura necesară pentru tratarea persoanelor infectate cu acest virus. Să constate că acest spital care deservește un număr de aproximativ 100 de mii de locuitori, trebuie să deservească zona atât de mare a Țării Făgărașului. În zona metropolitană a Brașovului, unde trăiesc aproximativ 500 de mii de persoane, există unități spitalicești atât publice cât și private, iar concentrația fiind în zona respectivă, unitățile sanitare fiind în număr foarte mare, ar trebui să respecte acel plan de a introduce spitalele gradual pentru tratarea pacienților infectați cu Covid-19”, a declarat și primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu (foto).

Citiți și:

BRAȘOV. Spitalul Făgăraș nu va accepta nici un pacient cu COVID-19. Acuze dure la adresa prefectului și a președintelui CJ

Update BRAȘOV. Replica prefectului la acuzațiile aduse de conducerea Spitalului Făgăraș

Update BRAȘOV. Reacție surprinzătoare a președintelui CJ în scandalul „fără pacienți COVID-19 la Făgăraș”

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
USR

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Ma, 24 Noi 2020
Euro   Euro   EUR   4.8703   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0980   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4738   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4902   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2380   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1440   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4901   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.8700   Scădere
Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX

Credeţi că parlamentarii chiar doresc să renunţe la pensiile speciale?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter