myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

CORONAVIRUS. Update. BRAȘOV. Urgențele stomatologice, tratate gratuit, la Dentalmed / Clinica privată asigură ce trebuia să asigure Spitalul Județean / ÎNGRIJORĂTOR. Fără suport, serviciile vor putea fi oferite maxim...

  • Apreciez !Nu-mi place !+2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Brașovul va avea, datorită echipei clinicii Dentalmed și membrilor Colegiului Medicilor Stomatologi Brașov, un centru unde vor putea fi tratate, gratuit, cazurile stomatologice grave, pe durata stării de urgență, când toate celelalte cabinete sunt închise.

Managerul Dentalmed a decis să pună la dispoziție clinica sa pentru aceste urgențe stomatologice, dar și să susțină financiar, alături de CMS Brașov, această acțiune, după ce clinica a și donat 80.000 de mănuși Spitalului Județean Brașov.

Începând de luni, urgențele stomatologice vor fi asigurate, în mod gratuit, la Clinica Dentalmed de pe str. Lungă nr. 14 din municipiul Brașov.

Serviciul va fi oferit gratuit, de luni până vineri, între orele 9.00 și 18.00, pe bază de voluntariat - pentru detalii CITIȚI ȘI: CORONAVIRUS. BRAȘOV. IMPORTANT! Urgențele stomatologice vor fi asigurate la Clinica Dentalmed (VIDEO).

„Echipa de la Dentalmed și alți medici vor asigura serviciile pe bază de voluntariat, cu acoperirea costurilor respective, pentru moment, din suportul clinicii Dentalmed și al Colegiului Medicilor Brașov, cât o să rezistăm”, a declarat managerul clinicii, dr. Oleg Dobrovolschi. 

Este nevoie de suport financiar, pentru asigurarea serviciului de urgență

„Suntem la momentul resurselor proprii și la momentul în care vă rugăm să fiți alături de noi toți cei care sunteți decidenți locali în acest moment. Vă rugăm să ne ajutați să asigurăm urgența stomatologică gratuită a județului nostru. Vă rugăm să ne sprijiniți în acest sens. Știm că există această posibilitate. Deocamdată pornim cu resursele proprii, cu resursele clinicii și ale Colegiului, respectiv colegii sau cei care au vrut să finanțeze pentru achiziția de materiale și pentru achiziția de consumabile specifice. Aceste materiale specifice, pe care noi, până acum, nu le aveam în cabinetele stomatologice, costă foarte, foarte mult. Echipamentul, pentru a fi tratat un pacient, merge undeva în zona a 300 de lei, doar echipamentul. De aceea, vă rugăm să aveți discernământul și să ne ajutați să facem tratamentul pentru cazurile absolut necesare. Trebuie să discernem între cei care au nevoie de intervenția reală - infecția sau sângerarea care le poate pune viața în pericol pacienților și cei care au nevoi ce pot fi amânate”, a transmis și președintele CMS Brașov, dr. Mihaela Albu.

Și dr. Dobrovolschi a explicat că nu atât consumabilele, cât echipamentele de protecție ale medicilor și cele ale pacienților sunt foarte scumpe. „Celelalte, materialele de consum pentru a asigura urgența, ne descurcăm cu ceea ce avem”, a declarat dr. Oleg Dobrovolschi. 

Fără ajutor, urgențele nu vor putea fi asigurate gratuit mai mult de 3 - 4 săptămâni

Trebuie menționat faptul că medicii trebuie să-și schimbe echipamentul de protecție după fiecare pacient, astfel că se va ajunge la costuri însemnate.

„Suntem dispuși să asigurăm urgența cât este necesar, dar se pune problema posibilității de a susține. Noi am făcut un plan cu Colegiul și maxim putem să susținem, la momentul de față, activitatea respectivă 3 - 4 săptămâni. Mă refer strict la protecția personalului și a pacienților, nu mă refer la tot ce ține de consumabilele pentru pacienți, deoarece, pe partea aceasta, cu suportul colegilor, cu suportul Colegiului, o să avem posibilitatea să susținem. Cu ce mai găsim prin cabinete - anestezice, ace și consumabile strict pentru a asigura urgența - ne descurcăm. Se discută de protecția pacienților și a personalului”, a explicat managerul Dentalmed.

„Fără ajutor din afară, mai mult de 3-4 săptămâni nu putem supraviețui financiar. Ne dorim să fim alături până la sfârșitul pandemiei de pacienții cu nevoi stomatologice, dar avem nevoie de ajutor. Rugăm pe toată lumea să vină alături de noi: ONG-uri, oameni de bine, oricine poate să doneze în contul Colegiului bani pentru achiziționarea materialelor... Ne sunt de foarte, foarte mare ajutor”, a subliniat și dr. Mihaela Albu.

Dentalmed asigură ce ar fi trebuit să asigure Spitalul Județean de Urgență

Întrebat de ce se vor oferi de abia de luni aceste servicii de urgență, în condițiile în care cabinetele stomatologice sunt închise de mai multe zile, președintele CMS Brașov a amintit că Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov nu a fost capabil să ofere spațiul necesar și că a durat până când s-a găsit această soluție și până când au fost puse la punct detaliile.

„Într-o primă etapă, noi, CMS, știind că avem în lucru un cabinet stomatologic la UPU Spitalului Județean, am încercat să identificăm acel cabinet, unde știam că nu există personal și am lansat în mediul nostru medical strigătul de ajutor «Voluntari!». Am gândit echipa de voluntari și am mers la Spitalul Județean să preluăm acel cabinet, să putem asigura acolo urgențele, dar, din păcate, la Spitalul Județean, cabinetul nu mai exista, a fost dezafectat în momentul în care au început lucrările de reamenajare și ni s-a spus că nici nu va exista decât poate undeva la finele anului 2020. În aceste condiții, a trebuit să gândim, să identificăm un alt spațiu care să răspundă din cât mai multe puncte de vedere. Am ținut legătura cu DSP și am încercat să facem în așa fel încât să expunem cât mai puțin populația și să fim cât mai funcționali și să tratăm cât mai mulți pacienți într-un singur loc. De aceea ne-am orientat spre clinica dnului Dobrovolschi, care știam că este o clinică mare. Nu știam că este atât de mare, dar a fost o foarte mare bucurie în momentul în care domnul doctor Dobrovolschi a spus «Da». Deși este o clinică privată, acceptă să fie la dispoziție și se va implica 100% în transformarea ei în ceea ce ar fi trebuit să fie UPU Spitalul Județean. Putem să numim această clinică un mic spital de stomatologie care înlocuiește UPU Spitalului Județean al Brașovului”, a detaliat dr. Mihaela Albu.

A durat și pregătirea circuitelor specifice, de protecție a personalului și a pacienților, după cum a adăugat dr. Dobrovolschi.

Medicii stomatologi, invitați să-și trateze pacienții la clinica de pe str. Lungă

Președintele CMS Brașov a făcut apel către medicii stomatologi neimplicați până în prezent în acest proiect umanitar să meargă la clinica de pe strada Lungă, pentru a-și trata acolo pacienții cu urgențe. 

„Dacă sunteți pacienți ai unor medici care până acum v-au fost medici curanți, iar ei pot, au disponibilitatea să vă trateze în continuare, îi invităm în această clinică (dotată cu 14 scaune stomatologice) să vină și să vă rezolve urgența într-un cadru foarte sigur, în care s-a implicat și Direcția de Sănătate Publică, pentru a da un aviz favorabil în această perioadă de COVID-19, a adăugat președintele CMS.

„Sperăm să rezistăm cât mai mult timp și rezistența noastră depinde, în primul rând, de responsabilitatea populației, să nu irosim materialele”, a adăugat președintele CMS.

În prezent, sunt 20 de medici voluntari, 6 - 8 asistente, medici pe linia telefonică (10), în jur de 5 medici în triajul de afară etc., dar sunt invitați să li se alăture și alți, deoarece este nevoie de ei.
A fost gândit și un protocol special pentru pacienți cu dizabilități locomotorii. Ei vor avea o altă cale de acces, specială și vor fi primiți în afara programului precizat.

Update: Numerele de telefon pot fi găsite AICI și sunt valabile de duminică, 5 aprilie 2020!

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Comparty

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 23 Iul 2021
Euro   Euro   EUR   4.9219   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1823   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7455   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5428   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2311   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3284   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5165   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.2700   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Sunteţi de acord cu restricționarea traficului auto în centrul orașului?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter