myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

CORONAVIRUS ROMÂNIA. O nouă ordonanță militară! UPDATE. Țăndărei, în CARANTINĂ. Se suspendă ZBORURILE către țările din ZONA ROȘIE

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

UPDATE. Au început declarațiile la MAI. 

Marcel Vela:

- România traversează una din cele mai dificile perioade ale istoriei recente.

- Protejarea sănătății și a vieții cetățenilor noștri este o prioritate care concentrează eforturile tuturor.

- Distanțarea socială este unica soluție în acest moment.

- Știu că este extrem de greu. În aceată lună are loc una dintre cele mai importante sărbători ale creștintății. Vom petrece acest moment într-un mod atipic. Viața noastră și a celorlați depinde de ce facem în perioada următoare.

- Nimic nu are cum să vă atingă atât de rău rugându-vă să credeți că măsurile restrictive au fost luate pe baza a aceea ce au sus specialiștii. Vom trece cu bine doar dacă facem ceea ce trebuie. Învingătorii nu sunt cei care trișează și nesocotoesc regulile. Haideți să fim cu toții pe aceeași parte a baricadei

- Pentru a ne atinge scopul comun, de a învinge virusul perfid, am semnat o nouă ordonanță militară. Este necesară în special pentru că evoluția internațională este de așa natură încât trebuie să adaptăm măsurile luate deja pentur a ne asigura că diminiuăm la minim orice risc. Alt factor care ne determină să introducem o nouă Ordonanță Militară este și comportamentul unor cetăpțeni, oameni care pur și simplu nu înțeleg cât este de periculos ceea ce fac.

- Legea este pentru toți și toți trebuie să o respectăm. Avem deja primul cetpțean arestat preventiv pentru că a încercat să fugă.

- În Ordonanța Militară 7, emisă astăzi, 4 aprilie, am stabilit: Se instituie carantină pentru Țăndărei. Vom permite doar transportul de marfă, aprovizionarea populației și pt persoanele care nu locuiesc în zona carantinată și desfășoară activități economice, sau ordinea publică, sanitară etc.

- Vreau să anunț cetățenii din Țăndărei că măsurile de verificare se realizează de către personalul structurilor MAI în colaborare cu cele ale MApN. Vom aplica legea!

- Consiliul Județean Ialomița, primăria, CL vor lua măsuri pentru asigurarea serviciilor de asistență socială și aprovizionarea cu aliemnte de bază pentru persoanele fără aparținători sau alte forme de ajutor pentru persoanele care nu se pot deplasa.

- Este strict interzisă ieșirea și intrarea în Țăndărei prin alte zone decât cele publice.

-  Având în vedere că multe țări au intrat în zona roșie, am decis să suspendăm toate zborurile efectuate spre Austria, Belgia, SUA, M Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia și Iran, în și din aceste țări pentru 14 zile, începând cu 5 aprilie ora 23:00, ora României. Evident că la fel ca deciziile anterioare, restricția nu se aplică zborurile efectuate cu aeornvae de stat, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, mărfuri, precum și aterizările tehnice.

- Avem și o veste bună: Am primit o solicitare pentru un transport și am introdus un articol care va permite zboruri efectuate de toți operatorii pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România pentru alte state, cu avizul autoritpților din țara de destinație. Aceste zboruri nu se referă la domeniul sanitar și al muncii în zona asistenței sociale

- Se prelungește suspendarea transportului rutier internațional de persoane efectuat către Italia, Spania, Austria, Elveția, Irlanda, Turcia și din aceste țări către România pe perioada de urgență.

- Pentru că transportatorii sunt extrem de importanți în această perioadă, am stabilit pentru conducătorii transporturilor cu capacitatea mai mare de 2,4 tone, care nu prezintă simptome, că vor declara pe propria răspundere că își asumă unde vor putea fi contactați de autorități. Aceștia nu se vor izola la domiciliu, cu condiția să nu aibă simptome de infectare. Am luat o decizie care ajută traficul internațional: Pentru fluidizarea traficului în aceste puncte, conducătorii camioanelor de transport marfă nu vor mai completa declarațiile epidemiologice dacă vor monitoriza strict coridoarele de tranzit și punctele de trecere de la capete fiind interzisă abaterea de la acestea.

- Pentru ca polițiștii să poată identifica aceste camioane, la intrarea în țară, conducătorul auto este obligat să aplice pe parbriz un colant care vaidentifica acest tip de transport și șoferul fiind obligat să păstreze un formular de tranzit. Dacă nu respectă aceste lucruri, va intra în carantină 14 zile pe cheltuiala sa, iar camionul va fi preluat de un reprezentant al firmei care îl deține. Ministerele cu rețea proprie și autoritățile administrației publice locale vor asigura spații hoteliere destinate personalului din sistemul public sanitar pentru repaus. 

- Mulțumesc public unui cetățean din Rădăuți care a pus la dispoziția medicilor un hotel de 90 de camere.

- La solicitarea ministrului Mediului, am introdus un articol pentru a preveni infracțiunile silvice. Personalul gărzilor forestiere va participa în dispozitivele de ordine publică și control a circulației împreună cu personalul MAI și9 MApN, pentru controale silvice. Controalele specifice se fac în punctele existente, funcție de personalul disponibil.

- Ordonanța militară va fi publicată azi în Monitorul Oficial.

 

Bogdan Despescu:
 
- În ultimele 24 de ore au fost verificate aproape 15.000 de persoane. Au fost verificate persoanele în carantină și izolare, în medie peste 90.000 de persoane verificate zilnic. De la începutul epidemiei, au fost întocmite 400 de dosare penale și peste 130.000 sancțiuni în valoare totală de peste 170 mil lei. Acționează zilnic, în medie, peste 30.000 de angajați MAI. Colegii mei sunt sprijiniți de peste 1000 de militari.
 
- Am stabilit culoare speciale de ieșire și intrare pentru transportatori. După ce domnul ministru Vela a avut o discuție cu omologul său maghiar, prin punctul Nădlac 2 intră și ies doar tiruri de marfă. Transportatorii sunt deosebiți de importanți și le asigurăm un flux continuu.

- În Ialomița, în Țăndărei și Bărbulești, unde oamenii nu au înțeles că trebuie respectate restricțiile, am acționat inclusiv cu polițiști din București pentru a sprijini acțiunile colegilor. Peste 170 de sancțiuni aplicate, în valoare de peste 41.000 lei. Forțele de intervenție vor continua activitățile în zonă pentru a verifica dacă se aplică restricțiile de distanțare socială. Nu luăm aceste măsuri pentru că așa ne dorim, ci pentru că este absolut necesar.

- Le transmit și angajaților MAI faptul că au dovedit tuturor românilor că sunt o forță pe care cetpțenii se pot baza în continuare. Așa cum medicii sunt în prima linie a luptei cu COVID-19 și cadrele MAI sunt partenerii medicilor din afara spitalelor.

- Intervenim pentru impunerea și respectarea măsurilor de prevenire pentru binele tuturor. Prefer să se spună la final că am făcut prea mult decât că am făcut prea puțin.

 

Raed Arafat: 

- La ora 13.00 au fost anunțate noile date. Avem 3,613 confirmați și 141 decedați, din păcate.

- La Arad și Hunedoara au fost trimise două echipe cu medici de la Institutul Național de Sănătate Publică. Misiunea pe care o au colegii este să vină în problemeleor cu care se confruntă SJ Arad și SJ Deva. Aceste echipe de sprijin vor fi trimise și în alte zone dacă ni se solicită, fără nici o întârziere.

- Trebuie să rezolvăm problemele din timp. A doua parte este să venim în sprijinul personalului din linia întâi. În mod deosebit asta înseamnă echipamente de protecție. În ultimele 24 de ore am distribuit măști FFP2 în țară la nivelul serviciilor de urgență și a spitalelor care îngrijesc pacienți.

- În total, vor fi fost distribuite în ultimele 48 de ore aproape 300.000 de măști FFP2. O aeronavă va aduce în țară 100.000 de combinezoane. 

- Există și alte materiale de protecție care sunt pe drum, fie prin Unifarm, fie ONAC și ISU. 

- Mai este un aspect și știu că a fost ridicat de mai multe ori, al ventilatoarelor. Am explicat ce problemă avem cu achizițiile, cu contractele pe care le semnăm și pe ultimul moment nu le mai primim pentru că se interzice exportul în țara respectivă, sau aflăm că întârzie etc. Am luat unele măsuri pentru a crește numărul ventilatoarelor imediat. Ventilatoarele din serviciile de ambulanță care pot fi de folos și mai ales prin identificarea a 190 de ventilatoare pe care am început să le aducem la București unde firma urmează să facă o reparație generală și să le dăm unităților de terapie intensivă. ONAC duce negocieri continuie cu firmele care pot să furnizeze astfel de echipamente pentru a crește cantitatea necesară de aparate pentru colegii noștri.

 

UPDATE. Ministrul de Interne Marcel Vela și secretarii de stat Raed Arafat și Bogdan Despescu vor citi prevederile Ordonanței Militare nr. 7, astăzi, începând cu ora 14.00.

...............................................................................................................................

În contextul epidemiei de Covid-19, anunțul a fost făcut de Ludovic Orban, premierul României, care a relatat că aceasta va fi prezentată în cursul zilei de astăzi de către conducerea Ministerului de Interne.

„Am pregătit o nouă ordonanță militară în cursul zilei de astăzi. E aproape finală. Am evaluat situația (…) În Ialomița au sosit foarte multe persoane din țări din zona roșie. Oriunde există o suspiciune, cadrele medicale sunt testate dacă au intrat în contact cu altele infectate”, a relatat Orban, potrivit www.g4media.ro

Printre altele, premierul a spus: „Vreau să transmit un mesaj foarte clar. Toți cei care vor veni de mâine în țară, nu vor petrece Paștele cu familiile, ci vor fi trecuți direct în carantină”.

.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+1 #1 Barbu Gh. 04-04-2020 17:07
Ciorile din Gîrcini cum sunt păzite?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Ma, 21 Sep 2021
Euro   Euro   EUR   4.9485   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2171   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7725   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5589   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2395   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3056   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5301   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   140.2200   Creștere
Anunturi MyTEX

Vi se pare corectă regula „două locuri de parcare pentru fiecare unitate locativă nou construită”?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter