myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Alte acuzații dinspre Psihiatrie Zărnești. Ce spune coordonatorul secției

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Acuzații grave continuă să vină dinspre Secția de Psihiatrie Cronici Zărnești, unde a fost confirmat pozitiv, cu simptome specifice, un pacient (detalii aici: COVID-19 BRAȘOV. Pacient cronic, găsit pozitiv la Psihiatrie secția Zărnești!).

Asistăm, de fapt, la un război al declarațiilor în ultima perioadă, dihonia, care are rădăcini mai vechi, pornind acum de la înregimentarea Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie (SPCN) – pavilionul central din Brașov - drept unitate de suport COVID-19. 

Totuși, dacă zilele trecute fosta coordonatoare a secției de la Zărnești, dr. Simona Simion, trimitea presei o „luare de poziție”, cum a numit-o (detalii: Update BRAȘOV. Un medic de la Psihiatrie face dezvăluiri, acuzând că a fost demis nejustificat ), acum punctul de vedere al cadrelor medicale de acolo este asumat prin postări pe blog ale brașoveanului Remus Rădoiu, într-un adevărat foileton.

Una dintre cele mai recente pornește de la o discuție cu o asistentă medicală. Potrivit postării, asistente de la Zărnești care au intrat în contact cu un pacient suspect COVID-19 au fost trimise la sediul central al spitalului pentru a fi instruite. Ele spun că au fost ținute toate pe un coridor îngust, fiind reunit personalul de la mai multe secții (din Brașov, Vulcan și Zărnești), iar masca folosită la instructaj a fost folosită de trei persoane consecutiv. Se mai afirmă că o asistentă care i-a schimbat perfuzia pacientului infectat a fost de asemenea la Brașov, unde a intrat în contact cu personalul administrativ al spitalului.

O altă postare este dedicată numirii dr. Titus Szazs drept coordonator de secție la Zărnești, în locul doctoriței Simion, fiind enunțate nereguli ce ar fi fost săvârșite de managerul interimar, dr. Nicușor Bîgiu, dar și de dr. Szasz, acuzat că ar fi „îmbrâncit-o aproape” pe predecesoarea sa.

Și alte acuzații la adresa managerului sunt aruncate: „lipsa de echipamente, deficiențele organizatorice, lipsa circuitelor, care să prevină contaminarea pacienților”, pentru ca în final să fie aruncată întrebarea: „câți morți trebuie să existe înainte să se ia măsuri? Există un număr exact de brașoveni, care trebuie să își piardă viața, înainte ca managerul interimar, cel responsabil de acest haos, să fie înlocuit?”.

Dacă la unele dintre acuze dr. Nicușor Bîgiu și-a exprimat deja punctul de vedere (detalii aici: COVID-19 BRAȘOV. Managerul Spitalului de Pshiatrie și Neurologie: Unii angajați nu respectă regulile de protecție), dr. Titus Szasz a făcut ulterior același demers.

El a precizat că la sosirea lui la  Secţia Cronici Zărneşti a constatat că „personalul este nepregătit în privinţa măsurilor de protecţie şi nu purta echipament minimal de protecţie”, motiv pentru care a dispus ca toţi angajaţii să poarte măşti şi mănuşi de protecţie.

De asemenea, el susţine că a dispus să fie limitat accesul între secţii. „Poarta de acces a spitalului era deschisă, am dispus să fie închisă, să nu intre nimeni, să se facă control strict la uşa de intrare în spital. Am dispus să se limiteze accesul între etajele şi aripile etajului, supravegherea pacienţilor, a circulaţiei acestora, având în vedere particularităţile patologiei psihiatrice (lipsa conştientizării pericolului actual, colaborarea refractarî a unor pacienţi) în contextul afecţiunilor severe pe care le prezintă. Am subliniat în repetate rânduri importanţa măsurilor de igienă şi aplicarea lor strictă şi consecventă. Reamintim că suntem nevoiți să muncim cu foarte mulți pacienți care nu înțeleg pericolul actual  într-un spațiu restrâns”, a afirmat dr. Szasz.

Nu în ultimul rând, el a spus că a refăcut graficul de lucru al personalului, astfel încât să lucreze în ture mai lungi, aceasta pentru a scădea numărul de intrări şi ieşiri din spital şi a reduce astfel riscul de contaminare. Pe de altă parte, el a spus că în momentul în care a preluat conducerea secţiei, i-a convocat pentru câteva minute pe salariaţi, pentru a le explica noile măsuri de protecţie.

„Întâlnirile cu personalul au acoperit doar câteva minute, s-au făcut pentru implementarea măsurilor și regulilor de conduită specială pe care le presupune situația actuală, s-au făcut cu personal pe care nu l-am întâlnit anterior, intrat în ture, pentru a  conștientiza situația actuală, pentru a uni și liniști personalul care, în condițiile actuale, prezintă un grad de anxietate ridicat în față unui pericol iminent”, a explicat coordonatorul secției, răspunzând reproşurilor care i s-au adus în acest sens. 

De asemenea dezmint categoric orice formă de agresivitate asupra doamnei doctor Simona Simion, atât verbală cât și fizică. Dânsa nu a respectat norme minime de deontologie medicală în raport cu colegi medici și cu personalul mediu și a refuzat orice  orice formă de colaborare. Vreau să mulțumesc pe această cale colegilor din personal care se mobilizează și implică activ și care trebuie să muncească în condiții grele, foarte stresante pe o durată de timp mult prelungită. De asemenea trebuie să mulțumesc voluntarilor care ne-au sărit în ajutor, care au asigurat mâncare caldă personalului rămas în spital sau aflat în autoizolare, celor care ne-au pus la dispoziție materiale de protecție pe termen lung”.

Citiți și:

Update COVID-19 BRAȘOV. 20 de cadre medicale de la Psihiatrie Zărnești ar fi la izolare

COVID-19 BRAȘOV. Discordie și fără coronavirus la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie

BRAȘOV. Medicii de la Neuro nu vor ca spitalul să devină unitate COVID-19. Scrisoarea deschisă...

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
0 #1 Raoke Kaka 06-04-2020 13:51
Zărnești=Suceav a.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Ma, 21 Sep 2021
Euro   Euro   EUR   4.9485   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2171   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7725   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5589   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2395   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3056   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5301   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   140.2200   Creștere
Anunturi MyTEX

Vi se pare corectă regula „două locuri de parcare pentru fiecare unitate locativă nou construită”?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter