myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

CORONAVIRUS ROMÂNIA. Măsuri imediate pentru diminuarea efectelor economice negative

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Un grup de oameni de afaceri ne-a trimis pe adresa de e-mail a redacției următorul text, intitulat MĂSURI IMEDIATE PENTRU DIMINUAREA EFECTELOR ECONOMICE NEGATIVE GENERATE DE VIRUSUL COVID19 ÎN ROMÂNIA

„Așadar:

În contextul:

- Stării de pandemie generată de răspândirea virusului COVID19, stare care deja afectează negativ economia României;

- În linie cu instituirea din partea Comisiei Europene a necesității unui răspuns coordonat din partea Statelor membre în vederea contracarării impactului economic al coronavirusului (https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/ro/ip_20_459);

Propunem următoarea măsură economică cu efecte pozitive rapide pentru economie:

CONTRACTAREA ÎN REGIM DE URGENȚĂ A PROIECTELOR APROBATE PE CALL-UL POCU/449/4/16

În acest moment există un număr de 178 de proiecte aprobate pe call-ul sus-menționat, finanțat din fonduri europene, Axa Prioritară: Incluziunea socială și combaterea sărăciei din care au fost contractate doar 116 proiecte până în prezent.

Fiecare astfel de proiect finanțat conduce la înființarea, după 12 luni, a unui număr mediu de 30 de întreprinderi ce vor crea în total 90 de noi locuri de muncă (valori medii pe proiect finanțat).

Cele 62 de proiecte ce pot fi contractate în acest moment (evaluarea lor fiind deja terminată) vor crea, în decurs de 12 luni, un număr de 5.580 de noi locuri de muncă subvenționate din fonduri europene la nivelul întregii țări (62 proiecte x 90 locuri de muncă/proiect). Pe lângă cele 5.580 de noi locuri de muncă create, fiecare proiect va crea, în medie, 10 noi locuri de muncă pentru realizarea managementului și a implementării proiectelor (experți tehnici, formatori, etc.) încă din momentul contractării proiectelor deci încă 620 de noi locuri de muncă.

Apreciem că cele 62 de proiecte de economie socială ce așteaptă în acest moment contractarea vor crea împreună un număr de 6.200 de noi locuri de muncă (5.580 + 620 locuri de muncă) în România.

Pe lângă efectele economice și sociale pozitive generate de crearea a 6.200 de noi locuri de muncă la nivelul întregii țări, cele 1.860 de structuri de economie socială nou create (62 proiecte x 30 de structuri de economie socială/proiect) vor face, din fonduri europene, achiziții de utilaje, echipamente, alte servicii, etc. creând astfel un efect multiplicator la nivelul întregii economii, stimulând alte firme românești într-un moment în care au nevoie de sprijin pentru supraviețuirea pe piață mai mult decât oricând.

În proiecția noastră, la o valoare medie a sprijinului de 75.000 euro/structură socială înființată, aproximativ 40.000 de euro vor acoperi salarii și contribuții (timp de 18 luni) iar 35.000 de euro se vor cheltui în economie pentru achiziții de echipamente și servicii necesare dotării și derulării activității.

Însumat, cele 1.860 de structuri de economie socială ce pot beneficia de sprijin prin POCU, vor cheltui în economie suma de 65,1 milioane euro (35.000 euro achhiziții bunuri-servicii/proiect x 1.860 structuri de economie socială) în decurs de 18 luni de la crearea acestora.

Cele 62 de proiecte care așteaptă în acest moment contractarea au nevoie de alocarea unei asistențe financiare în sumă de 158.263.179,91 euro, din care 134.862.482,14 euro (Bugetul U.E.) și 23.400.697,77 euro (Bugetul de Stat).

Ne aflăm la sfârșitul perioadei de programare 2014-2020, un moment potrivit pentru realocarea economiilor realizate în cadrul proiectelor POCU implementate până acum către linia de proiecte adresate economiei sociale.

Multe dintre proiectele POCU aflate acum în implementare (unele chiar în perioada de finalizare) vor realiza economii importante. Acest lucru trebuie cuantificat de pe acum și economiile din cadrul acestor proiecte aflate în implementare trebuie urgent direcționate către call-ul de proiecte de economie socială.

Contractarea de urgență a proiectelor aflate pe linia de finanțare economie socială POCU/449/4/16 constituie o măsură imediată ce poate crea efecte economice pozitive, directe într-un timp scurt, așa cum o impune actualul context economic și social”.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Vi, 10 Iul 2020
Euro   Euro   EUR   4.8418   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2893   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4092   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5555   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2488   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1531   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4755   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.9900   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeţi că autorităţile raportează corect numărul românilor infectaţi cu noul coronavirus?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter