myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Maternitatea face de acum testări COVID „acasă”. Primii „cobai”, angajații laboratorului

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. A.I. Sbârcea” a intrat în posesia sistemului automat de testare Real Time PCR pentru depistarea infecţiei cu COVID-19, achiziţionat din fondurile alocate de Consiliul Judeţean Braşov.
Aparatul a fost instalat vineri, după care a început instruirea personalului din cadrul laboratorului de analize medicale. Dr. Mircea Preda, managerul Maternităţii braşovene, spune că astăzi vor fi analizate primele probe, cele provenind de la personalul Laboratorului, iar spre sfârşitul acestei săptămâni va începe prelucrarea probelor recoltate de la pacientele internate. „La nivelul spitalului am decis încă din data de 7 aprilie să testăm întregul personal medical, precum şi pacientele pe care le internăm, şi am făcut acest lucru printr-un contract încheiat cu un furnizor de astfel de servicii. De acum vom putea face testarea cu resurse proprii, ceea ce este un lucru foarte bun”, adaugă managerul Maternităţii.
Sistemul automat Real Time PCR a costat 595.000 lei. Cu ajutorul său se vor efectua, pentru început, 48 de teste pe zi, rezultatele fiind obţinute în decurs de patru ore. Dr. Mircea Preda îşi propune să extindă capacitatea de testare, prin suplimentarea numărului de angajaţi ai Laboratorului, astfel încât să se poată lucra în două ture, şapte zile din şapte.

Patru aparate aduse cu sprijinul CJ

În această perioadă de criză sanitară provocată de noul coronavirus, administraţia judeţeană a alocat fonduri importante pentru dotarea spitalelor din subordine cu aparatură de testare Real Time PCR. Pe lângă echipamentul de la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie, un analizor similar, în valoare de 203.700 lei, a fost achiziţionat de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă la începutul lunii aprilie, fiind în funcţiune în cadrul Staţionarului Tractorul.
De asemenea, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov urmează să fie livrată o platformă Real Time PCR multiplex automată pentru detecţia rapidă a SARS-Cov 2, care a fost cumpărată cu suma de 236.160 lei.
„Prin implicarea Consiliului Judeţean Braşov s-au cumpărat cele trei sisteme de testare Real Time PCR, care s-au adăugat aparatului pus la dispoziţie de Universitatea Transilvania şi celui existent încă din anul 2016 în dotarea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase (pus în funcțiune în 2017 și cu greu, din motive birocratice, a început testarea pentru coronavirus - nota red.). În acest fel, Braşovul devine unul dintre cele mai importante centre din ţară pentru testarea infectării cu CoVid-19. Aceste capacităţi de testare existente la nivelul judeţului Braşov le vor da posibilitatea specialiştilor să-şi formeze o imagine clară atât asupra evoluţiei infecţiilor, cât şi asupra gradului în care populaţia s-a imunizat”, declară Adrian-Ioan Veştea, preşedintele CJ Braşov.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
PERSPECTIVE PERSONALMANAGEMENT

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 05 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.9264   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.8175   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8439   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0450   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2503   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7386   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5188   Stagnare
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   124.8100   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că autorităţile ar trebui să ia măsuri pentru încurajarea natalităţii?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter