myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

CORONAVIRUS BRAȘOV & ROMÂNIA. „Avem transmitere comunitară”! Ministrul Sănătății, despre creșterea numărului de cazuri, focare și asimptomatici...

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a vorbit astăzi la postul B1 TV despre evoluția pandemiei de coronavirus din România, care dă motive de îngrijorare, abordând mai multe subiecte ale acestei tematici complexe pe care autoritățile o au în atenție.

„Începând cu 15 mai, am avut trei perioade de relaxare. Odată cu aceste măsuri de relaxare, era previzibilă o creștere a numărului de cazuri de la o zi, la alta... Repet, fiecare măsură de relaxare a fost însoțită și de un cadru al unor norme de aplicare în vederea desfășurării și funcționării unor măsuri de relaxare. Că au fost activități economice sau nu, aceste norme trebuie respectate în continuare, atât de cei care desfășoară activitatea economică relaxată, cât și de populația civilă, care trebuie să respecte regulile de igienă, precum și distanțarea fizică”, a declarat Nelu Tătaru.

Despre ceea ce se așteaptă a se întâmpla în zilele următoare, ministrul Sănătății a punctat: „Dacă astăzi avem 315 cazuri la 6.330 de testări făcute, gândiți-vă că ieri aveam 330 de cazuri la 11.000 de testări. Înseamnă că avem o creștere și o transmitere comunitară. Transmiterea comunitară nu o putem opri sau nu o putem limita decât respectând regulile de distanțare fizică, portul măștii în spații închise, în transport în comun, evitarea locurilor aglomerate și regulile de igienă. Gestionăm, în acest moment, această creștere, care este o creștere progresivă, chiar dacă eram pe o pantă descendentă... Urmează o săptămână în care gestionăm și vom avea încă o creștere a numărului de cazuri. Rămâne să avem cazuri grave, cele care forțează sistemul medical, cele de terapie intensivă, care sunt la 195, într-o limită, sub 200 - să sperăm că le putem menține și atunci nu forțăm sistemul medical. Regulile rămân aceleași. Cât timp nu vom păstra aceste reguli, vom avea o transmitere comunitară accentuată, iar transmiterea comunitară va atrage după sine și niște reguli în care să putem restricționa anumite focare, anumite zone sau anumite localități” (indiscutabil, aici ar intra și Brașovul, după cele 57 de noi cazuri - record nedorit! - înregistrate în ultimele 24 de ore - CORONAVIRUS BRAȘOV. Număr extrem de mare de cazuri depistate în ultimele 24 de ore!!! Bilanțul total din țară - peste 24.000 de infectări!!! & COVID-19 BRAȘOV. Explozie de cazuri, pacienții „exportați” / „Nu ne permitem să...” & CORONAVIRUS BRAŞOV. „EXPLOZIE” DE CAZURI. Prefectura, apel către cetățeni).

Nelu Tătaru a susținut că actualmente nu se impune carantinarea unei zone sau a unei localități, punctând că focarele sunt cele știute dinainte, „centre de bătrâni, centre de patologie neuropsihică, spitale, atât la personalul medical, cât și la pacienți. Acestea sunt izolate și sunt în anchetă epidemiologică. În condițiile în care transmiterea în comunitate va deveni accentuată, atunci o să fim nevoiți să aplicăm și anumite restricții pentru anumite focare”.

În ceea ce privește persoanele asimptomatice depistate, „închise” chiar cu săptămânile în saloane, pentru că „asta e legea” (CORONAVIRUS. Rolul asimptomaticilor în pandemia... românească), ministrul Sănătății a menționat: „Gândiți-vă că acum avem destui asimptomatici în teritoriu, care nu sunt testați sau nu au necesitat, sau nu au intrat într-o anchetă epidemiologică. În condițiile în care vom avea o suprasolicitare a spitalelor, ne gândim ca acești asimptomatici să fie redirijați către anumite zone tampon. Lăsarea lor în comunitate, fiind pozitivi, ar însemna o suplimentare a transmiterii în comunitate”.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Lun, 03 Aug 2020
Euro   Euro   EUR   4.8351   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1131   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3685   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4859   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2441   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.0633   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4721   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   140.0900   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că Braşovul are o rată de dezvoltare mai mare decât Singapore?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter