myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Gata cu starea de alertă? Semnalul dat de Ministerul Educației

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

„În urma promulgării de către președintele României, Klaus Iohannis, a Legii pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcționare a sistemului de învățământ, a fost aprobat prin ordin de ministru și transmis spre publicare în Monitorul Oficial, Calendarul mobilității personalului didactic din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020-2021”, a anunțat MEC.

Concret, concursul de Titularizare, care ar fi trebuit să aibă loc în 15 iulie și a fost suspendat, va avea loc în 29 iulie. Asta înseamnă, printre altele, că nu va fi prelungită starea de alertă după această dată. Ministerul Educaţiei a reuşit să anunţe oficial abia în 18 iunie, în prima zi în care dascălii ar fi trebuit să se înscrie la Titularizare, suspendarea, cu toate că era previzibil, odată ce, în starea de alertă, „în instituţiile şi autorităţile publice, se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcţiilor vacante şi temporar vacante”, potrivit legii. Starea de alertă fusese deja prelungită şi, în acest context, Ministerul a emis Ordinul pentru suspendarea organizării şi desfăşurării unor activităţi din Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar.

Acum, MEC a reactualizat calendarul mobilității personalului didactic (mobilitate însemnând pretransferuri, transferuri, detașări, concurs, restrângeri de activitate), iar în perioada 9-16 iulie candidații la concursul național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar, cum se numește oficial Titularizarea, își vor depune dosarele de înscriere la inspectoratele școlare sau le pot transmite și electronic.

Proba scrisă din cadrul acestui concurs (titularizare) va avea loc în 29 iulie 2020, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare în vigoare. Primele rezultate vor fi afișate pe 4 august. Contestațiile vor fi depuse în perioada 4-5 august, iar în data de 11 august vor fi afișate rezultatele finale.

Acest examen dă dreptul candidatului să se angajeze într-o şcoală pe perioadă nedeterminată, dacă a obţinut minim 7 la proba scrisă şi inspecţia la clasă (anul acesta s-a sărit etapa) şi dacă există catedră vacantă.

Pe de altă parte Definitivatul a rămas, aşa cum a fost stabilit de la început, în 22 iulie. Examenul de Definitivare este susţinut de cadrul didactic deja angajat în învăţământ. Media de promovare este 8.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 15 Ian 2021
Euro   Euro   EUR   4.8737   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0172   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4853   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5274   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2321   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1655   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4919   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   135.4400   Creștere

LINK


Tradesilvania
Anunturi MyTEX
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că în Braşov circulaţia bicicliştilor se desfăşoară în deplină siguranţă?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter