myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

COVID-19. Medicul brașovean Dan Grigorescu, replică dură adresată premierului Ludovic Orban, după criticile aduse sistemului din Brașov

  • Apreciez !Nu-mi place !+6
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Șeful Secției Chirurgie plastică și reconstructivă din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, Dan Grigorescu, a reacționat, după ce premierul Ludovic Orban a dat exemplu negativ Brașovul când a vorbit despre numărul de paturi de la ATI. Înaintea alegerilor locale, prim-ministrul se declarase mulțumit de situație, când a fost în vizită la Brașov (vezi VIDEO AICI).

De această dată, el a declarat următoarele, conform Digi 24:

„Instituționalizați mai clar ceea ce am discutat noi: nu trebuie să intre în ATI oricine. Există această tendință de a interna în secții de Terapie Intensivă bolnavi care nu necesită neapărat Terapie Intensivă și atunci, să existe saloanele intermediare despre care am vorbit, în care în mod evident se monitorizează evoluția stării de sănătate mai atent, dar nu necesită neapărat internarea în secția de Terapie Intensivă. Plus operaționalizarea tuturor secțiilor – nu cum au făcut la Brașov, că au dat drumul la spitalul modular și au închis Spitalul Județean. Deci, trebuie să crească numărul de paturi disponibile pentru Terapie Intensivă. Presimt că, din punct de vedere tehnic, al pregătirii de paturi înzestrate cu tot ceea ce e necesar, putem să creștem capacitatea, dar presimt că tindem să atingem un blocaj privitor la numărul de cadre medicale”.

Pornind de la această declarație, doctorul Dan Grigorescu i-a transmis premierului următorul mesaj, publicându-l pe Facebook:

„Domnule Prim-Ministru Ludovic Orban,
Sunt convins că afirmația dumneavoastră referitoare la modul «defectuos» în care este implicat Spitalul Clinic Județean de Urgență din Brașov în asigurarea tratamentului bolnavilor Covid v-a fost livrată de un consilier de specialitate (sau poate de mai mulți?) care habar nu are (au) despre ce «este vorba în propoziție».
Mă simt obligat să vă explic, cu argumente, de ce îl/îi (des)consider atât de direct ca atare:

1. Dacă veți avea răgazul să verificați legislația în vigoare, veți constata că SCJUBv NU ESTE PE LISTA SPITALELOR COVID!
Cu toate acestea, faptul că, de fapt, fiind practic singurul spital de stat din Brașov cu secție ATI, el a asigurat PERMANENT, de la începutul stării de urgență și până în prezent, internarea și tratamentul cazurilor grave de Covid, ei bine, asta este o altă realitate! Paralelă, dar realitate! Cine a fost incompetentul care a decis astfel, nu știu. Dar știu că, prin neincluderea spitalului în actul normativ respectiv, Guvernul a scăpat și de plata stimulentelor și sporurilor aferente pentru majoritatea angajaților spitalului care lucrează într-un mediu riscant la maximum, atâta vreme cât nu există circuite dedicate, PERFECT SEPARATE, pentru cele două categorii de bolnavi: infectați și neinfectați!

2. Dacă aceia care vă consiliază ar fi avut minimul respect necesar pentru personalul SCJUBv, ar fi aflat că în spital, pe lângă cei care sunt infectați Covid și au evoluție gravă (drept pentru care sunt internați în structura de ATI dedicată), se mai tratează și urgențele majore din alte specialități pe care le dezvoltă cei infectați Covid din întregul județ. Ca mărturie stă existența sălii de operații pentru această categorie de bolnavi, în care suntem obligați să-i operăm pe bolnavii din specialitățile pe care, de pildă, SJ Sf. Gheorghe-Covasna (suport Covid pentru SCJUBv) NU LE ARE ÎN STRUCTURĂ! Vorbim despre Neurochirurgie, Ch. Plastică, etc!

3. Cum să vă informeze cineva că, din momentul deschiderii (parțiale, e drept!) a «spitalului modular», SCJUBv «s-a închis»? Cum să se închidă când:
a) se fac în continuare zeci de internări zilnic (în marea lor majoritate, urgențe);
b) în structura lui organizatorică funcționează în continuare două «structuri» separate de suspecți Covid (una pentru pacienți netestați cu boli interne și una pentru cei cu patologie chirurgicală), în care se lucrează în aceleași condiții precum cele din secțiile de «pozitivi»! Și la care, în disperare de cauză (datorită depășirii capacității celor două entități prezentate anterior de numărul mare de urgențe care trebuie internate și testate), s-au mai adăugat încă câte două saloane de suspecți organizate în fiecare secție a spitalului!

4. Să mai punem la socoteală și faptul că întreg personalul mediu și auxiliar din spital lucrează prin rotație în aceste structuri cu risc Covid, din lipsa personalului dedicat special? Și că personalul specializat angajat al secției ATI, împărțit (tot din disperare) între cele două structuri ATI (non-Covid, din «spitalul mare» și Covid+, din spitalul modular), este la limita de decompensării fizice, și, mai ales, psihice?
Din aceste motive, și din încă câteva altele, mă simt dator să vă rog să dispuneți o analiză corectă a situației de la Brașov, fapt care v-ar permite, pe de o parte, să reevaluați public eforturile colectivului din care și eu fac parte, iar pe de alta, să sancționați, tot public, incompetența celor care v-au informat deformat cu privire la realitățile din teritoriu.
Dar nu înainte de a-i trimite să petreacă măcar 24 de ore în structurile despre care și-au permis să considere că «s-au închis»! Detașați-i, că nu au cum să refuze.
Doar e stare de alertă!”.
Cine zice? "Decât" un medic!
P.S.: Atrag atenția tuturor că această luare de poziție vine din partea cuiva care nu s-a găsit, de-a lungul timpului, "în grațiile" actualei conduceri a spitalului. Dar vine din partea cuiva care și-a afirmat constant aderența la maxima: "Mi-e prieten Platon, dar mai prieten mi-e adevărul! Și cu asta am spus tot!”.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+1 #1 Barbu Gh. 11-10-2020 17:11
Să nu uităm cine-i Horganu Bețivanu: este ăla care urla ca animalul că „Fără penali în funcții publice”, nu-i așa? DUPĂ CARE NOMINALIZEAZĂ DOI PENAL ORDINARI: SCRIPCARU SEMIANALFABETUL ȘI BRUNECIORA VEȘTEA. După care, după ce retardatul pică la vot, celălalt penal îi „mulțumește” bețivului oferindu-i un loc pe listele Brașovului la parlamentare. ADICĂ: TE AJUT PE TINE ȘI TU MĂ AJUȚI PE MINE!!!
Brașovul și brașovenii? Dă-i dreaqu... dacă-s proști și îi votează.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Comparty

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 23 Iul 2021
Euro   Euro   EUR   4.9219   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1823   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7455   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5428   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2311   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3284   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5165   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.2700   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Anunturi MyTEX

Consideraţi că un profesor care este prins copiind ar trebui exclus din învăţământ?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter