myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

VACCINARE BRAȘOV. Sprijin pentru persoanele greu deplasabile, cu dizabilități / De ce sunt deschise doar două centre în municipiu?!

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 
În calitate de coordonator al Nucleului Local de vaccinare anti-Covid-19, viceprimarul Flavia Boghiu a afirmat astăzi: „Mă bucur să vă informez despre rezultatul colaborării dintre Primărie, DAS și RATBV. Vom sprijini persoanele greu deplasabile, cu dizabilități sau fără aparținători să ajungă la centrele de vaccinare. Pentru asta avem două microbuze de la RATBV, care vor prelua beneficiarii Direcției de Asistență Socială, în urma înregistrării în platforma de vaccinare, la data programată. Până la acest moment, 1.500 de persoane aflate în evidența Direcției de Asistență Socială au fost informate cu privire la campania de vaccinare. Pentru o bună organizare, în prima fază, programarea la vaccin, respectiv transport se va face de către DAS, la beneficiarii pe care îi avem în evidență și despre care știm că au nevoie de acest gen de asistență. Astfel, solicitarea pentru transport la vaccinare nu va putea fi efectuată în regim de taximetrie pentru cei care nu se află în evidențele DAS și care s-au înregistrat singuri la vaccinare. Motivul ține de prioritizarea accesului la vaccin pentru categoriile cele mai expuse riscului, coroborat cu problemele de mobilitate sau lipsa aparținătorilor”.
 
De asemenea, Flavia Boghiu a punctat: „În același timp, aproape am dublat frecvența liniei 24 (cea care face legătura între Strada Institutului și Livada Poștei) începând de sâmbătă și am mutat temporar locul stației de pe strada Institutului, în curtea CATTIA, pentru a le ușura accesul (și a nu-i pune pe oameni să meargă pe jos, prin frig, din camp până la Centru)”.
 
„Iar dacă tot am ajuns la momentul acestui raport de etapă, trebuie să răspund unei întrebări ce apare constant în spațiul public: «De ce sunt doar 2 centre funcționale, dacă există 4 amenajate?». Răspunsul este că noi deschidem aceste centre în funcție de numărul de doze de vaccin pe care le are centrul de la Brașov. Nu ar avea niciun sens să le deschidem pe toate, să avem oameni plătiți, fără ca vaccinarea să aibă efectiv loc. Aceasta nu este o problemă doar a Brașovului, este o problemă recunoscută, inclusiv a producătorului Pfizer, care în acest moment își recalibrează producția, afectând multe țări, printre care și România.
 
Vestea bună este că de când a început campania pentru etapa a II-a, la Brașov activitatea s-a desfășurat la capacitate maximă. Nu s-a risipit nici o doză de vaccin și nu a rămas nici un loc neocupat”, a completat viceprimarul Brașovului, subliniind pe contul său de Facebook că personalul medical și registratorii care au răspuns apelului nostru lucrează zilnic între orele 8-20 ca totul să funcționeze așa cum trebuie. Mă înclin în fața acestora și merită întreaga apreciere a comunității pentru mobilizare și dedicare”.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
deepawali

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Lun, 08 Mar 2021
Euro   Euro   EUR   4.8838   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1118   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6917   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4060   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2309   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2419   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4970   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   132.9700   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Va scădea numărul cazurilor de Covid-19 dacă ora de interdicție de ieșire din case devine 22.00 în loc de 23.00?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter