myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Acestea sunt NOILE RESTRICȚII aprobate de Guvernul României.../ EXPLICAȚII

  • Apreciez !Nu-mi place !-4
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Guvernul României (premier Florin Cîțu - foto) a aprobat, în această seară, noile restricții pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus. Măsurile au fost propuse de CNSU - BRAȘOV. Cam ca în CARANTINĂ! PROPUNERILE CNSU....

Astfel, în localitățile cu o incidență mai mare de 7,5 cazuri Covid la mia de locuitori, va fi interzisă circulația în afara locuinței după ora 20.00, cu două ore mai devreme față de restul localităților. Măsura se va aplica și în localitățile în care incidența este mai mare de 3,5 cazuri la mia de locuitori în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

De asemenea, magazinele vor fi închise de la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile cu o rată mai mare de 3,5 la mia de locuitori, iar acolo unde incidența este mai mare de 7,5 cazuri la mie, măsura se va aplica pe tot parcursul săptămânii.

Se închid și sălile de fitness în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mie.

Totodată, Guvernul a luat mai multe decizii pentru a permite circulația în noaptea de Înviere.

Lista restricțiilor adoptate de Guvern

Se propune modificarea și completarea măsurilor adoptate pentru prevenirea răspândirii și controlul infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, valabile pe perioada stării de alertă, după cum urmează:

Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 2000, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 2000 pe întreaga durată a săptămânii. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 7 la 1.000 de locuitori și intră în vigoare măsura prevăzută la lit. a).

Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 1800 pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 1800 pe întreaga durată a săptămânii. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 7 la 1.000 de locuitori și intră în vigoare măsura prevăzută la lit. c).

Suspendarea activității operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness, în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

În perioadele 03.04-04.04.2021 și 01.05–02.05.2021 se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 20.00-02.00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

În datele de 27.03.2021 și 28.03.2021 se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 1800-2200 pentru deplasarea și participarea la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea Pesah.

Prin excepție de prevederile art. 1, lit. c) și d), în intervalul orar 18.00-05.00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Se abilitează ministerele de resort să modifice ordinele comune care reglementează condițiile de desfășurare a activității operatorilor economici pentru limitarea răspândirii Covid-19, în sensul stabilirii concrete a numărului maxim de persoane cărora le este permis simultan accesul în interiorul incintelor acestora raportat la suprafața obiectivelor.

(1) Prin „incidența cumulată în ultimele 14 zile” se înțelege incidența cumulată a cazurilor calculată pe un interval de 14 zile, cuprins între a 17-a zi și a 3-a zi, anterioare datei în care aceasta se realizează, prin raportare la numărul de persoane din fiecare localitate, actualizat săptămânal de Direcția pentru Evidența Populației și Administrarea Bazelor de Date.

Zilnic, pe baza rezultatelor testelor persoanelor nou confirmate, gestionate în aplicația „corona-forms”, Serviciul de Telecomunicații Speciale va prezenta automat, la ora 10:00, pe platforma „alerte.ms.ro” rezultatul calculului ratei de incidență.

„Nu o să mai fie discuții, ci doar discuții de constatare. Ce facem noi acum e să stabulim reguli unitare, la care nu au loc discuții. Că este impusă carantina sau nu, aceste măsuri se aplică. Declarația este numai după ora 20.00. Între 18.00 și 20.00 se circulă. Dacă este după ora 20.00 și vrei să te deplasezi undeva, trebuie să ai declarația. Să nu se înțelegă ceva că livrarea la domiciliu nu continuă”, a explicat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+5 #1 Barbu Gh. 25-03-2021 21:09
Închideți tot, carantinați tot. TOT!!! Trebuie să avem grijă de puhavii debili fizic și putrezi pe dinăuntru. Ăia care nu-s în stare să-și mute hoitul cu ajutorul propriilor picioare. Că doar ăia au frică de o gripă. Un om sănătos și întreg la minte ar realiza că statul în casă cu botnița pusă pe rât este mult mai periculos decât o simplă răceală.
Erau unii care aveau o zicere: „Mens sana in corpore sano”. De ce să avem un corp sănătos capabil să lupte cu bolile când îl putem distruge noi cu botnițe, seruri neomologate și o stare vegetativa. Că ăștia așa vor. Vor să ne autodistrugem fizic și moral pentru ca organismul nostru să nu mai fie capabil să se apere singur.

Doar ca fapt divers: ce rezultate a avut carantina de anul trecut? A dispărut gripa lucovidală? Ce utilitate au botnițele purtate de populime dacă „incidența” și „contagiozitate a” cresc mereu?

Cuțule și „liberalilor”, vă așteptăm la anticipate.
Citat | Raportează către un administrator
Willy
-6 #2 Willy 26-03-2021 00:52
Citez pe Barbu Gh.:
Închideți tot, carantinați tot. TOT!!! Trebuie să avem grijă de puhavii debili fizic și putrezi pe dinăuntru. Ăia care nu-s în stare să-și mute hoitul cu ajutorul propriilor picioare. Că doar ăia au frică de o gripă. Un om sănătos și întreg la minte ar realiza că statul în casă cu botnița pusă pe rât este mult mai periculos decât o simplă răceală.
Erau unii care aveau o zicere: „Mens sana in corpore sano”. De ce să avem un corp sănătos capabil să lupte cu bolile când îl putem distruge noi cu botnițe, seruri neomologate și o stare vegetativa. Că ăștia așa vor. Vor să ne autodistrugem fizic și moral pentru ca organismul nostru să nu mai fie capabil să se apere singur.

Doar ca fapt divers: ce rezultate a avut carantina de anul trecut? A dispărut gripa lucovidală? Ce utilitate au botnițele purtate de populime dacă „incidența” și „contagiozitatea” cresc mereu?

Cuțule și „liberalilor”, vă așteptăm la anticipate.

Latraule. Ham, ham!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Ma, 21 Sep 2021
Euro   Euro   EUR   4.9485   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2171   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7725   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5589   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2395   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3056   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5301   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   140.2200   Creștere
Anunturi MyTEX

Vi se pare corectă regula „două locuri de parcare pentru fiecare unitate locativă nou construită”?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter