myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

COVID-19 BRAȘOV. „Vaccinare şi testare pentru învăţare”, dar fără condiționare

  • Apreciez !Nu-mi place !-3
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

După cum am anunțat (COVID-19. De ce vine la BRAȘOV un secretar de stat în Ministerul Educației), secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, a venit la Braşov pentru a deschide oficial campania naţională de informare „Vaccinare şi testare pentru învăţare” , Brașovul fiind primul oraș în care s-a lansat aceasta. „Campania naţională «Vaccinare şi testare pentru învăţare!» a debutat cu prima conferinţă la Braşov. Campania promovează un set de acţiuni convergente, care să susţină reîntoacerea copiilor/elevilor la şcoală, cu prezenţă fizică, de îndată ce evoluţia epidemiologică va permite acest lucru. De asemenea, se urmăreşte şi extinderea şi eficientizarea programului de educaţie remedială destinat recuperării pierderilor educaţionale generate de predarea online impusă de pandemia de Covid-19”, a anunțat Ministerul Educaţiei. Campania se va derula pe tot parcursul lunii aprilie, în toate judeţele din ţară. Toţi cei patru secretari de stat vor merge în teritoriu pentru această campanie, dar vor discuta şi despre  alte probleme de interes, precum modificarea planurilor-cadru pentru liceu, formarea cadrelor didactice, digitalizarea educaţiei, organizarea simulărilor examenelor naţionale. În cadrul acesteia, părinţii şi elevii vor primi şi o broşură informativă legată de importanţa testării şi a vaccinării.
La evenimentul de la Aulă au participat prefectul Mihai Cătălin Văsii, directorul executiv al DSP Brașov, dr. Andrea Neculau, șeful Inspectoratului Școlar Brașov, Ovidiu Florin Tripșa, fiind prezenți reprezentanți ai instituțiilor și unităților de învățământ, Consiliului Județean Brașov, sindicatelor din educație, precum și ai structurilor asociative ale elevilor și părinților, seminarul fiind organizat în sistem mixt (prezență fizică și online).
Rata de vaccinare în rândul cadrelor didactice nu va reprezenta o condiţie pentru redeschiderea şcolilor, după vacanţa prelungită de primăvară, a dat asigurări oficialul din Ministerul Educației, dar scenariile de funcționare în funcţie de incidenţa de infectare se păstrează. „Nu avem în intenţie o astfel de măsură. Nici nu ştiu cât ar fi de constituţional, în primul rând, pentru că dreptul la educaţie este unul constituţional, prin urmare, nu cred că se va pune problema. Din păcate, nu avem încotro şi condiţionăm deschiderea şcolilor de rata de incidenţă. Dar fiecare poate contribui în bucățica lui pentru a reduce rata de infectare și atunci rezultatul va fi unul mare”, a explicat Sorin Ion. Secretarul de stat afirmă că sunt 150.000 de persoane în sistemul de învăţământ, vaccinate cu o doză, cel puţin, iar pentru a sporu numărul este nevoie de mai multă informare: „Reîntoarcerea la şcoală, în format fizic, cu toţi copiii, depinde de aceşti factori, de gradul de vaccinare, de testarea elevilor, pentru a fi în siguranţă, şi de respectarea măsurilor, prin urmare considerăm că nu e un efort pentru a promova lucruri  îndeobşte cunoscute, dar, dacă este nevoie să le facem şi mai cunoscute, asta facem”.

La rândul său, prefectul Mihai Cătălin Văsii a afirmat că autoritățile din județul Brașov cu atribuții în gestionarea pandemiei de COVID-19 consideră vaccinarea și testarea drept priorități, dovadă fiind locul bun ocupat la aceste capitole la nivel național. În context, prefectul județului a amintit despre centrul care a fost destinat imunizării profesorilor, amenajat chiar la Aula Universității, precum și de centrele de testare gratuită a elevilor, membrilor familiilor acestora și profesorilor, operaționalizate în trei școli din municipiul Brașov. „De asemenea, împreună cu Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul școlar Județean și autoritățile din localitățile județului am luat și vom continua să luăm măsuri pentru ca sistemul de învățământ preuniversitar să fie pregătit pentru momentul redeschiderii școlilor”, a menționat prefectul Mihai Cătălin Văsii.

 

 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+4 #1 Barbu Gh. 09-04-2021 09:11
Ați observat cum, de un an și ceva, s-a trecut de la „SPORT ȘI SĂNĂTATE” la „VACCINARE ȘI TESTARE pentru învăţare”? Deci ce vor ăștia??? Să nu mai fim sănătoși ci vaccinați?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Joi, 18 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.8793   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.8008   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7839   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0325   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2495   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7222   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4947   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   120.5100   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că în iarna care vine riscăm să rămânem în beznă şi frig?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter