myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu: „Guvernul Cîțu a mizat că moartea va împinge oamenii spre vaccin. De această strategie criminală el, și doar el, se face vinovat”

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu susține că „Guvernul Cîțu a mizat că moartea va împinge oamenii spre vaccin. De această strategie criminală el, și doar el, se face vinovat”. Psihiatrul spune că urmează „șase săptămâni în care vom continua să suferim precum câinii”.

Iată ce a scris el, ieri:

„Mi-am petrecut timpul scriind, gândind. Tușeam. Uneori mai tușesc.
De partea luminoasă a pandemiei, unde se îndreaptă reflectoarele, camerele de filmat, reporterii, nu se vede decât destrăbălată, hâdă, moartea dansând prin saloane.
Dar mai există o parte a poveștii. Partea întunecată. Mult mai greu de desenat în cuvinte. Sunt toți cei care ori nu ajung la spital, mila sorții, că mor acasă, că mor pe drum.
Sunt toți cei care vor rămâne zdruncinați se teroarea nesiguranței. Zac zile la rând. Refuză cu încăpățânare ajutorul. Între locul de boală de îl știu, și un drum cu ambulanța spre îngrămădeală de cazuri, aleg o primă variantă.
La poarta spitalelor, din ambulanțe, oamenii ajung să își facă nevoile în pungi. În ploști. Pe unde mai apucă. Setea de aer, groaza lipsei de un el, confuzia biologică a înecatului viu continuă un contur al neputinței, dar și al inepției situației de fapt.
Fie motivul arbitrar, în ultimele luni statul a acționat împotriva cetățenilor lui. Toate datele erau acolo. Toate informațiile puse pe masă. Toate pregătirile deveniseră explicite.
Guvernul Cîțu a mizat că moartea va împinge oamenii spre vaccin. De această strategie criminală el, și doar el, se face vinovat.
Ce minte perversă, bolnavă să ai încât, cu prețul a mii și mii de morți, să-ți spui că faci, de fapt, un bine.
Efectele sunt tardive. Rezultatele, dezamăgitoare.
Sunt șase săptămâni în care vom continua să suferim precum câinii. Plânsetul multora va răsuna pe străzi, în timp ce o mână de oameni, rupți de realitate, vor continua să mute bile pe abac și să-și spună, unul altuia, că acționează înțelept.
Nu!
Înțelept am judecat noi. Dar nu ne-ați ascultat. În camera ecou a propriei convingeri, guvernanții și-au abandonat rațiunea nebuniei. Odată cu asta, soarta multora s-a scris.
Numărul telefoanelor disperate pe care le primesc crește. Poate pot vorbi cu cineva. Poate pot afla dacă dragul, sau draga, lor sunt bine.
Cine plătește pentru nenorocirea adăugată sinistrului pandemic prin nemernicia liderilor?
În fiecare casă e un suflet de om, și în fiecare om e un dor de casă.
Amar să fie acelora care nu și-au iubit neamul la ceasul lui greu, și pentru un pumn de arginți sau o funcție pompoasă și-au făurit, din cadavre, coroană”.

Astăzi, a revenit cu următoarea postare:

„Bezna
Unicul scop al testării și raportării zilnice al numărului de cazuri de COVID, precum și toate celelalte variabile agregate, este predicția matematică, ”prognoza” pandemică pe termen scurt.
Fără acest element simplu, dar crucial, n-ai cum ști încotro s-o iei. Numerele, luate separat, sunt înșelătoare. Dar pune-le în fața unui meseriaș și-are să-ți poată spune secretul lor.
Când am uitat asta?
Și cum de avem, acum, la conducere, la butoane, oameni corigenți la aritmetică, pentru că de matematici nu pot vorbi?
O șleahtă de diversioniști au creat credința, în marele public și spre omul de rând, că ce fac (de fapt) voluntarii care publică zilnic grafice, curbe, predicții e un fel de dat în bobi, de citit în cărți. Sunt aceiași oameni care dacă văd un număr de ”magie” la Românii au talent vor bate frenetic din palme, veseli ca și cum s-ar afla în fața unei minuni.
Nu e nici o minune. E doar știință.
Știință care vine, în rădăcina ei, și de la sapienza, adică înțelepciune. Unde nu-i cap, vai de picioare.
Pariul monstruos al facțiunii videne din PNL, cea care l-a propulsat pe Cîțu, se bazează pe un dispreț profund cât privește ființa umană. Lasă-i să vadă durere, lasă-i să vadă cum se adună morți, și se vor vaccina. Până atunci afacerile să meargă.
Doar că acești oameni nu pricep matematică decât când vine vorba să-și adune profitul și să-l împartă la lupi.
Mă ființe, pricepeți că e târziu? Pricepeți cât de târziu este?
Uite argumentul:
În fiecare zi numărătoarea este despre ziua DINAINTE. Dacă mergi 3 - 4 zile înapoi poți să ai o perspectivă matematică vreme de 3 - 4 zile înainte. Nu mai mult. Posibil mai puțin.
Funcție de cât de bine numeri ”prognoza” va fi mai fidelă. Funcție de cât de bine ”antrenezi” motorul matematic, va fi mai aproape de adevăr. El oricum tinde să subestimeze realitatea în felul în care e construit.
Când îți dai seama dacă ți-a ”intrat” prognoza? La minim 14 zile, adică două săptămâni. Drept urmare logica elementară îți spune că, atunci când se întrunesc câteva criterii vreme de 3 - 4 zile la rând, ai la dispoziție 3 - 4 zile să iei decizii care vor da efect în 14 zile (două săptămâni). NU mai devreme.
Asta dacă vorbim de măsuri de scădere a ratei de infecție prin limitarea mobilității.
Când vine vorba de impactul vaccinării anti-COVID asupra ratei de răspândire a virusului, comunitar, lucrurile sunt și mai sobre.
Vaccinarea masivă NU generează impact decât la minim 30 - 40 de zile DUPĂ prima doză, drept urmare în acel interval de timp oamenii, fie ei și vaccinați, continuă să fie vulnerabili la infecție.
Scopul, deci, pe termen scurt al vaccinării NU are cum să fie scăderea ratei/ratelor de infectare, cât decompresia în aval a cazurilor grave/ letale.
Pe aceste spații temporale orice om cu vârsta judecății de minim doi ani vede că lucrurile nu păsăluiesc.
Drept urmare, medical, se impune carantinarea acelor zone/ că le zici UAT-uri, că le zici orașe, unde focul infecției arde mai tare.
DEGEABA ieși, tu premier, tu ovină finanțistă, să susții că nu vei impune carantinarea. E ca și cum ai pronunța o sentință la moarte pentru sute, mii de oameni. Este o decizie care, prin sine, încalcă dreptul fundamental la viață al populației. Este iresponsabil. Este criminal.
Nemaivorbind că, odată atins potențialul de îngrijire al grav-bolnavilor, cei care vin din urmă se vor stinge în așteptare. Și ei au dreptul constituțional la sănătate, la îngrijiri medicale. Nu sunt mai puțin cetățeni.
Se întâmplă, în situații de criză, că unii oameni intră în ceea ce se cheamă, tehnic ”group think”, sau ”gândire de haită”. Acești oameni devin opaci la judecată critică, la informație, la bună conștiință. Ce trăiesc ei e un delir partajat, o psihoză organizațională în care contează mai mult să-și susțină, reciproc, credințele decât să ia decizii bazate pe argumente.
La acest moment TOATĂ autoritatea medicală din România, că e vorba de Colegiul Medicilor, că e vorba de societăți profesionale, că e vorba de lideri de opinie din lumea medicală (autentici, nu ciurucuri conspiraționiste) i-au atras atenția premierului (mazilit, de altfel, interimar, de fel) Cîțu că situația COVID are proporții diluviene.
Domnule premier, nu condamnați oameni nevinovați la moarte.
Domnule premier, viitorul curând vă va judeca, alături de toți ceilalți care s-au ambiționat într-o direcție a imploziei sociale și politice.
Ce faceți e nebunie curată. O spun de această dată ca psihiatru, și-mi asum până la capăt proprietatea termenilor. Verticala profesiei mele mă obligă să încalc cutuma, și să rostesc acest diagnostic. Sunt vieți de oameni la mijloc. Noi, medici, am jurat să protejăm vieți.
Noi nu omorâm, prin neglijență sau prin incompetență, oameni.
Întoarceți roata acestui dezastru cât mai puteți. Că deja nu prea mai puteți.
Bucureștiul, la acest moment, este pierdut fără decizii grele, dure și salutare. Capitala României riscă nu doar colaps, cât complicații ulterioare colapsului care merg dincolo de justificări economice.
Dacă ieri devenea obligatorie vaccinarea tuturor, și tot nu vom vedea beneficii decât la sfârșit de noiembrie.
Băgați bine de seamă. Băgați bine la cap.
Suntem în bezna epocii noastre”.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

ionelul
0 #1 ionelul 16-10-2021 11:53
Si care este vina guvernului, ca n-am inteles din acest articol pompos ! Mai bine te facea maica-ta scriitor de romane decat medic, mai doctorasule ratat !
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Ma, 28 Iun 2022
Euro   Euro   EUR   4.9457   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6715   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7258   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8931   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2433   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6404   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5287   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   123.5400   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeţi că se va ajunge în situaţia în care furnizarea de gaze să fie raţionalizată?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter