myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. „Să aducă birocrați pentru tichete și tabele, noi oferim servicii medicale!”

  • Apreciez !Nu-mi place !-4
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

După ce s-au pierdut luni prețioase cu măsuri pripite și hazardate,  încercarea, tardivă, din partea autorităților centrale, de-a stimula vaccinarea românilor cu premii la loto și cu tichete valorice ajunge, paradoxal, să blocheze activitatea centrelor de vaccinare. Ai căror angajați sunt medici, asistenți medicali și registratori care au drept atribuții de-a a face triajul, a administra dozele de vaccin și a face monitorizarea postvaccinală imediată. Și care și așa au fost plătiți cu întârzieri de două-trei luni, nepăsarea decidenților politici putând sabota într-un final efortul acesta de combatere a pandemiei (detalii: CORONAVIRUS BRAȘOV. Cum se (mai) sabotează campania de vaccinare: întârzieri în plata personalului medical și BRAȘOV. Angajații unui centru de vaccinare au lucrat „gratis” o lună. Își cer banii în instanță de la Primărie, care a chemat în judecată Ministerul Sănătății).

Medicul de familie Ana Şestacova (foto, stânga), preşedintă a Patronatului Medicilor de Familie din Braşov şi coordonatoarea a centrului de vaccinare din Feldioara și a centrului de permanență din comună, este revoltată de faptul că medicii sunt puşi acum să se ocupe de distribuirea tichetelor valorice (în valoare totală netă de 100 de lei), către cei care s-au vaccinat după 1 septembrie. Potrivit regulamentului stabilit de Ministerul Sănătăţii, distribuirea se face la locul de vaccinare: medici de familie și centre de vaccinare. Tichetele, în număr de cinci pentru fiecare vaccinat, trebuie completate cu datele personale ale beneficiarilor, date care trebuie înscrise și în tabele pe care aceștia să le semneze.

Eu sunt medic, iar echipa pe care o coordonez în centrul de vaccinare este compusă din cadre medicale! Pe asta ne axăm, asta oferim. Iar asta din ce în ce mai mult, pentru că vin tot mai mulți oameni la vaccinare și asta ne bucură. Și așa, facem și acum multă muncă în plus, neplătită. Eu fac, de exemplu, pontajele, și programările angajaților. Cum s-au gândit ei să ne pună în gât și tichetele, care trebuie scrise, tabelele și aglomerația cu cei care vin să le ridice?! Noi muncim nonstop. Să scoată birocrații din birouri de la primării, de la DSP, CAS, Direcția de Asistență să vină în centrele de vaccinare, să se ocupe de hârțogării, de scris tichete și tabele. Sau să trimită tichetele prin Poșta Română!”, afirmă dr. Șestacova.

Coordonatoarea amintește că au fost probleme, ca peste tot, și cu plățile pentru activitatea de vaccinare, banii întârziind să fie virați de căre Ministerul Sănătății prin DSP spre Primăria Feldioara, pentru a fi achitați angajaților. „Noi am avut Primăria Feldioara mereu alături de noi, la orice am avut nevoie, și când au văzut că nu ne primim banii au plătit ei, urmând să recupereze de la DSP”, a menționat dr. Șestacova.

Care subliniază că nu sunt singurele dificultăți cu care medicii de familie se confruntă în gestionarea situațiilor generate de evoluția pandemiei COVID-19, dar și a celorlalte activități medicale curente: „Eu ajung trei nopți pe săptămână, nopți, nu zile, acasă, cu gărzile din centrul de permanență, cu activitatea de la centrul de vaccinare și de la cabinet. Trebuie să lucrăm pe platforma electronică pentru a acorda concedii medicale celor infectați, pacienții se testează acasă sau în altă parte și ne cer nouă să le înscriem datele, avem de făcut fișe de monitorizare pentru fiecare pacient infectat. Toți avem 10-20 bolnavi pe listă, asta înseamnă tot atâtea convorbiri telefonice, dar sunt și alți pacienți, cu boli cronice sau acute, care ne cer ajutorul de la distanță sau la cabinet. În relația cu DSP ne împotmolim mereu, nu ne răspund la solicitări. Am trimis o adresă în care am prezentat motivele pentru care e greu să testăm oenru COVID în cabinete medicilor de familie, printre care faptul că nu putem crea circuite separate și riscăm să îmbolnăvim mai mulți, dar fără răspuns”.
Medicul mai acuză autoritățile că nu iau și alte măsuri care ar putea reduce presiunea asupra spitalelor și, mai ales, pot salva multe vieți. „Ar trebui aduse antivirale în farmacii, nu să aglomerăm spitalele, care nu mai fac față. Eu nu știu cum mai rezistă colegii din spitale, cei de pe ambulanțe, care sunt trimiși la cazuri pozitive, de care află doar acolo, fără echipament adecvat. Vaccinăm să scăpăm țara de necaz, dar trebuie să luăm toate măsurile și să facem totul cu cap”, ne-a mai spus dr. Șestacova.

Sursa foto: CodleaInfo

Citiți și:

BRAȘOV. Bătrâni respinși de la centrul de vaccinare, pentru că nu se programaseră... online / DSP a declanșat un control

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+3 #1 Barbu Gh. 30-10-2021 20:23
DAR NU MAI BINE AR FI CA „EROII” CARE SE „LUPTĂ” CU „PANDEMIA” SĂ NU MAI PRIMEASCĂ SPORUL ABSURD DE 80%???? Ce țări mai dau astfel de sporuri???
Citat | Raportează către un administrator
Willy
-2 #2 Willy 30-10-2021 23:10
Sau sa dea tichetele lui ma-sa lui barbughe, barbulina-bon de masa. Prietenii stiu de ce.
Citat | Raportează către un administrator
Barbu Gh.
-2 #3 Barbu Gh. 31-10-2021 08:28
Citez pe Willy:
Sau sa dea tichetele lui ma-sa lui barbughe, barbulina-bon de masa. Prietenii stiu de ce.

Unde te-a fătat bețiva de mă-ta? Hai să-ți aduc aminte, gunoiule. TU AI RECUNOSCUT!
„Eu in carciuma m-am nascut, in carciuma vreau sa mor.” În mytex.ro, data 27-09-2121 la 23:21... HĂNDEL DE CĂȚEA BEȚIVĂ!!! REBUT SOCIAL DECEREBRAT CE EȘTI!!!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Mie, 10 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.9132   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.8027   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8083   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0576   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2490   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7310   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5121   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   123.1500   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că USR va decide excluderea din partid a lui Coliban, aşa cum a cerut PSD?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter