myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

USR a obținut urgentarea procedurii pentru votarea legii privind CERTIFICATUL VERDE LA LOCUL DE MUNCĂ / Moșteanu: „Sper ca săptămâna viitoare cel târziu să avem un vot de adoptare"

  • Apreciez !Nu-mi place !-9
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Proiectul de lege privind certificatul verde la locul de muncă a intrat în procedură de urgenţă pe ordinea de zi a dezbaterilor din Camera Deputaţilor, sub rezerva depunerii raportului, conform știrileprotv.ro.

Decizia a fost luată de Comitetul liderilor grupurilor parlamentare, care a aprobat o solicitare în acest sens a USR.

Am cerut din nou din partea grupului USR urgentarea procedurii de dezbatere şi vot pe certificatul verde. Am reuşit să-l punem primul pe ordinea de zi, sub rezerva depunerii raportului şi ceilalţi au fost de acord. Iată că, după foarte multe discuţii în societate şi în Parlament şi media, au fost de acord să punem acest proiect pe primul loc pe ordinea de zi, sub rezerva depunerii raportului şi cel mai important a fost să înceapă astăzi dezbaterile şi discuţiile în Comisia de Sănătate - comisia cea mai importantă", a declarat liderul grupului deputaţilor USR, Ionuş Moşteanu, potrivit Agerpres.

Sunt şase comisii de specialitate sesizate în fond pe acest proiect.

Poate că n-ar fi fost nevoie chiar de toate aceste comisii, că n-am mai văzut proiect de lege cu şase comisii la raport până acum, însă, iată, se face un pas. Comisia de sănătate este foarte importantă, poate cea mai importantă din această discuţie şi Comisia de muncă, urmând ca în zilele care urmează să facem paşi înainte în Camera Deputaţilor în comisii cu rapoarte preliminare şi, în final, să avem o şedinţă a celor şase comisii şi sper ca, săptămâna viitoare cel târziu, să avem un vot de adoptare pentru acest proiect privind certificatul verde", a adăugat USR-istul.

Potrivit acestuia, amendamentele USR sunt centralizate de deputatul Adrian Wiener, care este medic şi care le va pune în discuţie.

Important este ca acest proiect să treacă cu o majoritate largă, pentru că societatea este divizată pe acest subiect. (...) Realitatea este că în fiecare zi mor români. Şi fiecare zi pe care o vom pierde cu adoptarea acestui certificat verde va duce la noi pierderi de vieţi omeneşti. Or, noi trebuie să oprim asta, trebuie să folosim certificatul verde aşa cum este folosit şi în ţările europene. (...) Vrem să vedem spitalele goale", este opinia lui Moşteanu.

Termenul pentru depunerea amendamentelor era 12 noiembrie 2021. Termenul pentru întocmirea raportului de către Comisii era 19 noiembrie 2021.
Ședințele comisiilor nu pot avea loc înainte de expirarea termenului pentru depunerea amendamentelor, potrivit art. 53 alin 1 din Regulamentul Camerei Deputaților.

Parlamentarii AUR au fost singurii care s-au opus intrării în procedură de urgență a Legii privind certificatul verde de vaccinare la locul de muncă.

Asta este imaginea, în momentul ăsta, a trădării din Parlament. Au introdus pe ordinea de zi certificatul verde pe punctul 1, chiar dacă termenul de amendamente este de 12 noiembrie și chiar dacă comisiile trebuie până pe 19 noiembrie să prezinte acel raport. Vă ținem la curent cu tot ce se întâmplă aici. În momentul ăsta, punctul 1 de pe ordinea de zi - dar o să intervenim în plen, să nu se întâmple lucrul ăsta - este certificatul verde. Camera trădării naționale",  a spus George Simion într-un mesaj postat pe Facebook.

Proiectul de lege a fost respins de Senat pe 27 octombrie, iar Camera Deputaţilor este for legislativ decizional.

Actul normativ stabilește că angajatul, fie el la stat sau la privat, trebuie să facă dovada că s-a vaccinat sau că a trecut prin boală. Dacă nu, se testează pe banii lui.

Conform documentului, cei care refuză, riscă să li se suspende contractul de muncă pentru 30 de zile, fără plata salariului.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+3 #1 Barbu Gh. 08-11-2021 18:36
„La cererea deputatului USR Ionuț Moșteanu, s-a introdus pe ordinea de zi a Camerei Deputaților proiectul de lege privind Certificatul verde la locul de munca (PLX nr 545/2021). Avocatul Elena Radu avertizează că VOR SA ÎNCALCE TOATE PROCEDURILE PARLAMENTARE. Termenul pentru depunerea amendamentelor era 12 noiembrie 2021. Termenul pentru întocmirea raportului de către Comisii era 19 noiembrie 2021: http://cdep.ro/pls/proiecte/. Ședințele comisiilor nu pot avea loc înainte de expirarea termenului pentru depunerea amendamentelor, potrivit art. 53 alin 1 din Regulamentul Camerei Deputaților.”

ACOLO FACE FIECARE CE VREA, CUM VREA??? Nu au niște proceduri? Florin Roman este președinte interimar acolo acum? De ce nu ne miră că nu respectă regulamentul? Mai țineți minte când a fost luat pe sus că a uzurpat scaunul nu mai știu cui era atunci?

Oare progresiștii pluseristo-legh ebetiști au citit vreodată Constituția??? Articolul 41???

GATA, CU MIZERIA ASTA AM SCĂPAT DE NOII SECURICI NEONAZIȘTI!!! ȘI DE HOLERA GALBENĂ.

Sunt curios cum „percutează” șobolanii roșii. Tare curios. Poate vor fi și guzgani mai evoluați, nu ca Ciolanu, care vor potoli ilegalitățile noilor securici.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Ma, 09 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.9050   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7905   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8089   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0290   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2493   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7290   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5079   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   124.2700   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că PSD ar fi de acord ca „rotativa” premierilor să nu mai aibă loc?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter